onsdag 19 januari 2011

Pärsons plock indeed

De senaste dagarna har jag ätit denna korv på mina kvällsmackor:



Kombinationen salami och brie lät som den bästa idén någonsin när jag stod i affären, men det behövs väl knappast sägas att den visade sig nästan inte smaka någonting, allra minst brieost? Så är det ju för det mesta med centralproducerat pålägg typ Pärsons och Scan. Att det är rätt fegt kryddat och smaksatt alltså. Men hur som helst. Igår höll jag på att sätta smörgåsen i halsen när jag läste följande text på baksidan av förpackningen:

"Tysk, dansk, holländsk, belgisk, spansk köttråvara. (Packas i Tyskland)"

Köttråvara (en förskönad beskrivning av slaktrester) från inte mindre än fem (!) länder fraktas alltså först till en fabrik i Tyskland och därefter upp till Sverige för att säljas i våra affärer. Det blir sex resor av varierande längd, förutsatt att det tyska köttet inte produceras i samma fabrik, bara för att vi ska få världens mest menlösa salami på våra mackor. Helt vansinnigt.

2 kommentarer: